Uraauurtavat kumppanit MiB Akatemiaan

Mitä tapahtuu, kun kehittymishaluiset töihin palaavat äidit työnantajineen kohtaavat toisensa ja osaamisen kehittämisen ammattilaiset innostavassa ympäristössä? Se selviää seuraavien viikkojen aikana, kun kaikkien aikojen ensimmäinen MiB Akatemia käynnistyy! Kokeiluun on valittu viisi äitiä neljästä eri teknologiayrityksestä sekä ammatillisen osaamisen kokeneet kumppanit. Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa, että kumppaneinamme ensimmäistä MiB Akatemiaa lähtevät rakentamaan HRM Partners, C&Q Systems, Suomen Motivaatiotalo, Ohjausosuuskunta Ote sekä Työterveyslaitos.

MiB Akatemiasta on tarkoitus rakentaa ainutlaatuinen kehittymiskokonaisuus osaamisen tunnistamiseen, kehittämiseen ja käyttöönottoon perhevapaalta työelämään palaaville uraäideille ja heidän työnantajilleen. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö rahoittaa kokeilua, jolla luodaan uutta kasvun ekosysteemiä Suomeen ja tuodaan uraäitien potentiaali myös työnantajien ja yhteiskunnan hyväksi. Valitut kumppanit vaikuttavat omalta osaltaan merkittävästi äitien osaamisen kartoittamiseen, kehittymisen tukemiseen sekä potentiaalin käyttöönottoon.

Antakaamme siis uraauurtavien kumppaneidemme päästä ääneen!

Mikä sai teidät vakuuttuneeksi MiB Akatemiasta?

”HRM Partnersin missio on ’auttaa ihmisiä ja, parantaa yrityksiä’. Tästä syystä olemmekin innolla mukana MiB Akatemian pilotissa! Pilotin tavoitteet puhuttelivat meitä, ja haluamme olla omalta osaltamme niin tukemassa yksilön kehitystä ja yrityksen liiketoimintaa kuin viemässä eteenpäin tätä yhteiskunnallisestikin tärkeää aihetta. Kun henkilö saa työskennellä tehtävissä, joissa omat vahvuudet ja osaaminen pääsevät loistamaan, niin on tämä win-win-tilanne kaikille osapuolille. Työnantaja saa itselleen sitoutuneemman ja motivoituneen työntekijän. Kaikki ovat tyytyväisiä. Myös me, sillä parempi työelämä on meille sydämen asia”, valaisee asiakkuuspäällikkö Tiina Alho HRM Partnersilta.

“MiB Akatemia on hieno ja kohderyhmän tarpeista rakennettu tapa tukea äitejä yhdessä elämän keskeisessä siirtymässä”, selittää Ohjausosuuskunta Otteen Sara Peltola ja täydentää: “Haluamme olla mukana kehittämässä uusia tapoja hyödyntää ohjausosaamista yksilöiden, työelämän ja laajemminkin yhteiskunnan hyväksi. MiB Akatemia tarjoaa tälle työlle mielenkiintoisen alustan, jossa näemme jatkossa erinomaiset kehittämismahdollisuudet.”

Miksi haluatte olla tukemassa äitien töihinpaluuta?

”Omalle osaamiselle ei aina löydy sanoja. Työelämässä niitä kuitenkin tarvitaan. C&Q Systems Oy haluaa auttaa työelämässä olevia äitejä tunnistamalla ja sanoittamalla heidän osaamistaan, vahvuuksiaan ja työelämän valttikorttejaan”, kertoo C&Q-asiantuntija Heli Tuulenmäki ja jatkaa: ”Täydennämme tarkastelua potentiaalisella osaamisella ja teemme koko ammattilaisten kompetenssin näkyväksi ja helposti kerrottavaksi. Itsetuntemus ja itsetunto vahvistuvat: mitä kaikkea oikeasti osaatkaan! Osaamisella on väliä ja me välitämme äitien osaamisesta”.

“Suomen Motivaatiotalo haluaa olla tukemassa nuoria naisia työelämässä ja auttaa heitä tunnistamaan omat motiivinsa. Omien perustarpeiden ymmärtäminen auttaa heitä fokusoimaan kullekin tärkeisiin asioihin elämässä, mikä luo pohjaa perheen ja työn yhteensovittamiselle kaikkia osapuolia tyydyttävästi. Tuloksena on kukoistava äiti, hyvinvoiva perhe ja tyytyväinen työnantaja”, sanoo motivaatiovalmentaja Kirsi Manelius.

“Perhevapailta työelämään -siirtymän sujuvoittamiseen kannattaisi panostaa työpaikoilla. MiB Akatemia on mielenkiintoinen kokeilu, joka yhdistää yksilöllistä urasparrausta ja verkostojen vahvistamista työelämään. Työterveyslaitos on mukana vaikutusten arvioimisessa”, kertoo johtava asiantuntija Salla Toppinen-Tanner.

MiB Akatemia käynnistyy 17.2. aloitustapaamisella, jota seuraa intensiivinen muutaman viikon kehittymisjakso. Kerromme lisää ohjelman loppuvaiheessa!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Riina Salmivalli
puh. 050 342 5585
[email protected]